Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Η συμμετοχή σας στο μπλογκ

Αν θέλετε να δημοσιευθούν οι δημιουργίες σας ή να γίνετε μέλη - συγγραφείς στο ιστολόγιο Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), επικοινωνήστε μαζί μου στο Alexandros Vla ή στο email: alexandrosvla@gmail.com 
  
Κείμενα: Τα κείμενα που θα στέλνετε πρέπει να είναι σε αρχείο .doc (MS Word) ή .odt (Open Office Writer).
Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε οι δημιουργοί, επίσης, τα κείμενα πρέπει να είναι ορθογραφημένα, γραμμένα στη νέα Ελληνική γλώσσα με σωστά σημεία στίξης και με πεζοκεφαλαία (όχι μόνο μεγάλα γράμματα).
Όλα τα κείμενα - ποιήματα πρέπει να έχουν τίτλο και το όνομα του/ης δημιουργού τους.
Δώστε στο κείμενο σας τη μορφή που θέλετε να έχει για να είναι έτσι και στην ανάρτηση (π.χ το ποίημα το στέλνετε έτοιμο χωρισμένο στα σημεία που θέλετε), τη γραμματοσειρά και το μέγεθος τα επιλέγω ο ίδιος, συνήθως είναι Times New Roman και μέγεθος μεγάλο.
Μπορείτε να στείλετε και τη φωτογραφία που τα συνοδεύει, χωριστά από το κείμενο, σε αρχεία .jpg ή giff (κινούμενες εικόνες) στο θέμα του μέιλ, συμπληρώστε τον τίτλο του κειμένου που συνοδεύουν, στην περίπτωση που μέσα στο word βρίσκονται περισσότερα του ενός ποιήματα.
 
Φωτογραφίες: Μπορείτε επίσης να στείλετε, μόνο φωτογραφίες (π.χ τοπία) για ανάρτηση, σκίτσα, κόμικ ή ζωγραφικούς πίνακες, όπως επίσης και photo manipulation. Θα προτιμούσα, να αποστέλλονται τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες για την ανάρτηση.
Οι διαστάσεις των φωτογραφιών, σκίτσων, κόμικ, πινάκων, θα είναι στις διαστάσεις των υπόλοιπων φωτογραφιών που βρίσκονται στις αναρτήσεις, για αυτό μην τις κάνετε πολύ μικρές γιατί θα σπάσουν στο άνοιγμα και το αποτέλεσμα δε θα είναι όμορφο.
 
Δεν αναλαμβάνονται πωλήσεις και προωθητικές ενέργειες: Το Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για την προβολή των έργων μας, και σε καμία περίπτωση δε λειτουργεί ως μεσάζοντας σε αγοραπωλησίες ή σε προωθητικές ενέργειες.
 
Συντάκτες - μέλη: (προς το παρόν, οι θέσεις των συντακτών - μελών είναι καλυμμένες, παρ' όλα αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε τα έργα σας για δημοσίευση, ευχαριστώ): Θέλεις να μπλογκάρεις, αλλά δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις μπλογκ και να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του; Γίνε συντάκτης στο Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), ανάρτησε όποτε έχεις κάτι έτοιμο ή όποτε έχεις τη διάθεση και το χρόνο. Δημιούργησε τις δικές σου αναρτήσεις με το προσωπικό σου στυλ και γούστο. Επικοινωνήστε μαζί μου στο Alexandros Vla ή στο email: alexandrosvla@gmail.com. Μπορείτε να ανεβάσετε τα κείμενά σας (ποίηση – λογοτεχνία), ζωγραφιές, όπως και τους ζωγραφικούς σας πίνακες, κόμικς, σκίτσα, photo manipulation.
Απαραίτητη προϋπόθεση, να είστε οι δημιουργοί. Στην περίπτωση που θέλετε να αναδημιοσεύσετε ανάρτηση άλλου μπλογκ, πρέπει να υπάρχει σύνδεσμος στο τέλος της ανάρτησης που να οδηγεί απευθείας στο άλλο μπλογκ, όπως και το όνομα του δημιουργού.
Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε ή να αρθρογραφείτε και αλλού ή να έχετε ήδη το προσωπικό σας blog, αλλά να θέλετε να βάλετε τα κείμενά σας και στα Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), βάλτε σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης που να οδηγεί στο προσωπικό σας μπλογκ.
Τα κείμενα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, να έχουν σωστό τονισμό, σημεία στίξης, ορθογραφημένα, και να είναι γραμμένα με πεζοκεφαλαία (όχι μόνο με μεγάλα γράμματα).
 
Χρήσιμες προτάσεις για μία όμορφη και ολοκληρωμένη ανάρτηση (είναι οι προσωπικές μου επιλογές για τις αναρτήσεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υποδείξεις ή παρέμβαση στο προσωπικό στυλ των δημιουργών - συντακτών - συντακτριών): Στις αναρτήσεις που δεν έχουν κείμενο (π.χ φωτογραφίες) προτείνεται να έχετε τουλάχιστον πέντε (φωτογραφίες) στην ίδια ανάρτηση.
Επίσης μπορείτε μέσα στις φωτογραφίες σας να βάζετε το όνομά σας πριν τις ανεβάσετε, μπορείτε να το κάνετε και με το Picasa (εφαρμογή της Google που μας επιτρέπει εύκολα και απλά να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας).
Για να μπορεί κάποιος, να βρίσκει μόνο εσάς μέσα στο μπλογκ, καλό είναι να βάζετε πάντα ετικέτα στις αναρτήσεις σας (τουλάχιστον μία σε κάθε ανάρτηση), (π.χ ποιήματα φίλων: Κώστας Παπαδόπουλος).
Η τοποθεσία είναι προαιρετική αλλά δίνει το στίγμα σας σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται.
Μπορείτε να βάζετε πρώτα το όνομά σας και στη συνέχεια τον τίτλο της ανάρτησης (π.χ. Αλέξανδρος Β. - Σ' ένα λιμάνι).
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς, για να μπορούν όλοι να διαβάζουν άνετα τα κείμενά σας.
Επίσης χρειάζεται να έχετε gmail (είναι κάτι που το ζητάει η Google), για να λάβετε την πρόσκληση συντάκτη.
Μπορείτε να με ρωτήσετε για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τις αναρτήσεις σας.
 
Όροι: Επειδή το blog Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), είναι χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, θα διαγράφονται αναρτήσεις που δεν είναι καλλιτεχνικού περιεχομένου (π.χ διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες, φωτογραφίες selfie, duck faces, μαγιό, προσωπικές. Πως πέρασα το Σαββατοκύριακο στην εκδρομή και άλλα προσωπικά θέματα, τραγούδια από το youtube ή από άλλη πλατφόρμα ψυχαγωγίας που δε συνοδεύουν δικό σας υλικό ή που δεν είναι δικό σας το υλικό του βίντεο, πολιτικά, οικονομικά, αθλητικά, τεχνολογία, νομικά θέματα, ναυτιλιακά, real estate κ.α), χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
Αναρτήσεις που προσβάλλουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων ή τα χρηστά ήθη και έθιμα, που προσβάλλουν άλλα μέλη - συντάκτες, που προσβάλλουν άλλα μπλογκς, που περιέχουν ρητορική μίσους, που προάγουν τη βία και το ρατσισμό, που περιέχουν βία και ρατσισμό, θα διαγράφονται άμεσα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και θα αφαιρείται αμέσως το δικαίωμα του συντάκτη.
Οι αναρτήσεις (κείμενα - ποιήματα και άλλα) εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους δημιουργούς τους.
Το blog στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, για τυχόν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, είναι ένας ανοιχτός χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης που εμπιστεύεται τα μέλη - συντάκτες.
Το blog Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), όπως και ο διαχειριστής του Αλέξανδρος Β., δεν υποχρεούνται σε οικονομική ή άλλη αποζημίωση προς τα μέλη - συντάκτες, τους φιλοξενούμενους του μπλογκ ή προς τρίτους.
Επίσης οι αναρτήσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες (π.χ μην αναρτάτε μόνο ένα σύνδεσμο ανακατεύθυνσης γιατί θα διαγράφεται αμέσως από το διαχειριστή). Από τη στιγμή που αναρτάτε κάτι στο blog Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), ως μέλη - συντάκτες, δέχεστε ότι οι αναρτήσεις σας μπορούν να αναδημοσιεύονται από τρίτους, εντός και εκτός του blog (π.χ άλλα μέλη - συντάκτες ή επισκέπτες) όπως και από τη διαχείριση του blog Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot). Ο διαχειριστής του μπλογκ, έχει το δικαίωμα να ανανεώνει το μπλογκ (πχ τους όρους, την εμφάνιση του μπλογκ, το χρώμα φόντου κ.α., προσθήκη ή αφαίρεση γκάτζετ κ.α) χωρίς να χρειαστεί να ενημερώσει ή να ζητήσει τη συναίνεση των μελών - συντακτών.
 
Ο διαχειριστής δεν παρεμβαίνει σε αναρτήσεις που πληρούν τους όρους.
 
Αναρτήσεις που μένουν: Ποιήματα - κείμενα που έχετε γράψει οι ίδιοι, οι φωτογραφίες (π.χ Google images ή τραβηγμένες από εσάς) και τα βίντεο που τα συνοδεύουν (π.χ Youtube).
Φωτογραφίες με τοπία, σκίτσα δικά σας, ζωγραφιές δικές σας, ιστορίες κόμικ δικές σας, ζωγραφικοί πίνακες δικοί σας, photo manipulation που έχετε δημιουργήσει σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του μπλογκ, δε θα παρέμβει σε ανάρτηση που πληροί τους όρους παρά μόνο συμβουλευτικά και μόνο αν ζητηθεί από τον εκάστοτε συντάκτη ή συντάκτρια. Από τη στιγμή που αποφασίσετε να γίνετε μέλος - συντάκτης του blog ή να φιλοξενηθούν οι δημιουργίες σας στο Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot), σημαίνει ότι δέχεστε τους όρους και δεν έχετε καμμία άλλη απαίτηση από το Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot) ή το διαχειριστή του.
 
Αποποίηση: Το Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot) δε φέρει καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων σελίδων (σύνδεσμοι ή μπανερ) που φιλοξενούνται στο μπλογκ. 
 
Με εκτίμηση
Στιχοποιήματα και κείμενα (blogspot)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)