Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

The Lucky Dog: ένα φιλμ στο οποίο συμπρωταγωνίστησαν για πρώτη φορά οι Λόρελ και Χάρντι (1921)

Η διαφημιστική αφίσα της ταινίας.
Η διαφημιστική αφίσα της ταινίας

Η ταινία [The Lucky Dog (ελλ.: Ο τυχερός σκύλος) επεξήγηση: Η έκφραση lucky dog χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάποιος/α στάθηκε τυχερός/ή σε κάτι] είναι το πρώτο φιλμ που περιλαμβάνει και τα δύο μέλη του διάσημου κωμικού ντουέτου των Σταν Λόρελ και Όλιβερ Χάρντι, αργότερα έγιναν γνωστοί ως Λόρελ και Χάρντι και είναι η πρώτη περίπτωση που συνεργάστηκαν. Αν και εμφανίζονται μαζί σε σκηνές, παίζουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο και όχι σαν κωμική ομάδα όπως θα εξελίσσονταν αργότερα. Η ταινία γυρίστηκε σε δύο μπομπίνες, αλλά κάποιες εκδόσεις της σταματούν απότομα μετά την πρώτη μπομπίνα όπου ο Όλι κλέβει τον Σταν.

Πλοκή
Ένας άμοιρος ήρωας (Σταν Λόρελ), ο οποίος μένει χωρίς κατάλυμα επειδή δεν πλήρωνε το ενοίκιο, πιάνει φιλία με ένα αδέσποτο σκύλο. Ο σκύλος και ο νεαρός τότε (κυριολεκτικά) πέφτουν επάνω σε ένα ληστή (Χάρντι) ο οποίος ληστεύει κάποιον. Ο ληστής, που στη διαδικασία έβαλε κατά λάθος τα λεφτά του θύματος του στην πίσω τσέπη του νεαρού άντρα (Σταν Λόρελ), παρατάει το πρώτο του θύμα, που απομακρύνεται, και πάει να ληστέψει τον Σταν. Η συνέχεια στην οθόνη... Επιθυμητή η γονική συναίνεσηΠαραγωγή και ημερομηνία έκδοσης
Η ακριβής ημερομηνία που κινηματογραφήθηκε η ταινία δεν είναι καταγεγραμμένη. Για πολύ καιρό πίστευαν πως είχε γυριστεί το 1917, εν μέρει εξαιτίας κάποιων δηλώσεων του Σταν στη διάρκεια μίας συνέντευξης του το 1957. Αλλά είχε επίσης χρονολογηθεί το 1918 και το 1919. Παρ' όλα αυτά, με βάση την εξέταση των ημερομηνιών που ο Σταν ήταν διαθέσιμος για γύρισμα, και η εμφάνιση μίας πινακίδας αυτοκινήτου του 1920 σε μία σκηνή από το ολόκληρο φιλμ, η πιο πιθανή ημερομηνία των γυρισμάτων είναι στα τέλη του 1920 και τις αρχές του 1921. Η ταινία κυκλοφόρησε για διανομή στο τέλος του 1921 από την Reelcraft. Το κόστος παραγωγής πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 3,000 δολάρια.

Ρόλοι και παραγωγή

  • Stan Laurel – Ο νεαρός άνδρας
  • Oliver Hardy - ληστής
  • Florence Gillet - κορίτσι
  • Jack Lloyd – ο φίλος του κοριτσιού
  • Gilbert M. 'Broncho Billy' Anderson - Παραγωγός
  • Irving G. Ries - κινηματογραφία

Αν θέλετε μπορείτε να προτείνετε στα σχόλια μία καλύτερη μετάφραση, ευχαριστώ!

Μετάφραση από τη Wikipedia: Αλέξανδρος Β.

Πηγή: ταινία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, πληροφορίες στο τηλέφωνο (2112136882)